karot testi suntur karot test işlemi nasıl olur

//karot testi suntur karot test işlemi nasıl olur

Karot raporu nedir?

Karot testi başarılı olması ve alıcısına tatmin edici bir karot raporu sunulması için yapıların özelliklerine göre özel alanlarından numune alınması gerekir. Öncesinde parapet, duvar veya bölmeler başvurulacak ilk alanlardır. Daha sonra perde, kolon ve kiriş döşeme alanlarına geçilmesi gerekilir.

Karot testi nasıl yapılır?

Karot testi için inşaatlardan taze betondan numune alınamaz. Alınsa bile istenilen sonuçlara ulaşmak neredeyse imkansızdır. Çünkü beton kuruyacağından testte işlevini yitirir. Karot testi için bitmiş binalardan betonarme karkas sistemiyle betonun sağlamlığı kontrol edilir. Kullanılan karot makinesi aracılığıyla silindir şeklinde ki örneklerle alınır. Daha sonra deney alınan bu silindir beton örnekleriyle başlamaktadır. Basınç deneyi uygulanarak betonun sağlamlığı test edilmektedir. Karot yönteminin tahribatlı olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekir.

suntur karot :0532 120 24 73

Karot testinin faydası nedir?

Karot raporu almanın faydası, deprem riski olduğu düşünülen binalarda bu riskin olmadığını kanıtlamak için kullanılmasıdır.  Riskli olduğu düşünülen veya biten her yeni yapının güvenirliliğin tespiti için mutlaka karot raporu almak gerekir. Tüm yaşam alanlarının ve yapılarının depreme dayanıklı olduğunu kanıtlamak için alınması gerekilen zorunlu rapordur açıklaması yapılabilir. Beton ya da diğer yapı malzemelerin testini sağlamak amacıyla kullanılan karot makinesi aracılığıyla yapıdan kusursuz silindirler çıkarılarak test başlamış olur. Daha sonra uzmanlar tarafından yapılan test rapor edilir ve sonuçları karot raporu olarak mülk sahibi sorumlu kişiye iletilir. suntur karot 0532 120 24 73